Spierpees Centrum Limburg

Behandelingen

Behandeling Shockwave

Shockwave-therapie

Shockwave-therapie wordt beschouwd als één van de meest innoverende behandelingen van spier- en peesklachten. Geluidsgolven stimuleren het weefsel om zichzelf te herstellen. Tevens zal pijn afnemen door een toegenomen stofwisseling in de pees.

www.shockwavenet.nl

Behandeling EPTE

EPTE

EPTE is de meest recente ontwikkeling op het gebied van peesklachten. Onder echo geleiding wordt door middel van een dunne naald een milde stroom op de pees gezet zodat deze van binnenuit wordt gestimuleerd om nieuwe bindweefselvezels aan te maken.

www.eptenederland.nl

Behandeling Dry Needling

Dry Needling

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door spierverhardingen. Zo’n hard aanvoelende plek in een spier wordt ook wel een triggerpoint of knoop genoemd. Naast een lokale drukpijn kunnen deze triggerpoints ook vaak pijn op andere plaatsen in het lichaam veroorzaken.

Bij dry needling wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden waarmee de triggerpoints worden aangeprikt. Het inbrengen van het naaldje voelt u niet. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat geeft kortdurend een soort kramp en/ of schokkerig gevoel en kan gepaard gaan met wat lokale pijn en soms een uitstralende, zeurende sensatie. Daarna ontspant de spier zich meestal direct.

Behandeling Oefentherapie

Oefentherapie

De effectiviteit van de behandeling valt of staat bij het optimaal belasten van de aangedane spier of pees. Middels belasting zal het weefsel zichzelf gaan herstellen en sterker worden. Uw behandelaar zal u hierbij helpen en adviseren tijdens individuele trainingen. Deels vindt deze training plaats op het expertisecentrum en deels zult u thuis aan de slag gaan. De specialisten zullen ervoor zorgen dat u gericht oefeningen mee naar huis krijgt om uw doelstellingen te behalen.

» Neem vrijblijvend contact op

Onderzoek

Behandelingen

Afspraak maken

Ons team

De specialisten van Spier & Pees Centrum Limburg.

Casper Peeters

Casper Peeters

Stan Rullenraad

Stan Rullenraad

Yvon Bruynen, MSc

Yvon Bruynen, MSc

Spier & Pees Centrum Limburg maakt onderdeel uit van

Logo Helwegen & Peters

× Home Onderzoek Behandelingen Contact